Gratis verzending binnen Nederland

Mijn naam is Bonny. Tijdens mijn vroegere reizen heb ik in een aantal landen, verspreid over verschillende werelddelen, met bewondering gekeken naar mensen (vooral vrouwen) die wol en andere stoffen verfden met plantaardige producten. 

Fantastische kleuren werden bereikt met planten, bloemen, vruchten en groentes waarna van deze prachtige stoffen en draden vooral kleding, doeken en kleden werden gemaakt. Een langzaam en arbeidsintensief proces.

In die tijd stond ik er niet bij stil dat ik dit ook ooit zelf zou kunnen doen. 

 

Totdat ik begin 2019 per toeval in aanraking kwam met eco printen of botanisch printen en dit zelf ging uitproberen. Bij eco printen worden bloemen en bladeren in stof gerold en gestoomd of gekookt waarbij zij hun pigmenten afgeven aan de stof. Vrij kort daarna heb ik dit uitgebreid met het plantaardig verven van stoffen. Een uitdaging om op de juiste manier plantaardige (biologisch katoen, hennep en linnen) en dierlijke (biologische wol, bourette zijde) vezels voor te behandelen en te bewerken. Het is steeds een verrassing wat het resultaat zal zijn en twee keer hetzelfde maken is onmogelijk. Dat maakt dat alle stoffen -en ook de producten die ik ervan maak- uniek zijn. Van alles is er maar een. 

 

Quilts vind ik geweldig. Gemaakt van biologische of soms hergebruikte (vintage zelfs) stoffen versterkt met de kracht van de natuur. Een warme tussenlaag van bamboe of gerecycled plastic en een onderlaag. Deze drie lagen naai ik met de hand met Japans Sashiko garen aan elkaar. Heel veel uren werk, maar het geeft -vind ik- het mooiste resultaat. 

Verder kan ik genieten van de warmtekussens. Allemaal natuurlijk geverfd en/of ge-ecoprint en gevuld met lijnzaad, soms wat rijst voor extra gewicht en biologische kruiden. Aromatherapie bij iedereen wel bekend is een vorm van kruidengeneeskunde. De helende werking van de geuren van kruiden, planten, bloemen en andere plantendelen. 

En tenslotte de sjaals en kussens. De kracht van planten en bloemen in stoffen om je lichaam en in je thuis.

 

Picchu is Quechua en betekent berg of piek. De natuur, het uitzicht, de inspanning om er te komen en het gevoel van vrijheid. Dat is wat een piek voor mij is. Dit gevoel probeer ik over te brengen in de dingen die ik maak. Unieke producten, met liefde en met zorg gemaakt. En ik word er blij van.